Mainos
Mainos

Yksinäiset työvuorot pelottavat

Kauppojen aukiolon laajentumisen myötä yhä useampi työntekijä on yksin töissä. Jo yli kolmasosa myyjistä työskentelee ainakin osan työajastaan yksin.

Samaan aikaan asiakkaiden väkivaltainen käytös on lisääntynyt. Noin puolet myyjistä on kokenut jonkinlaista uhkailua työssään.

– Minua uhattiin kynällä silmään. Pääsin hyvin yli tapahtuneesta, mutta pelon tunne on joka ilta tallella, kertoo viitisen vuotta myyjänä työskennellyt Piia Roiha.

Eniten yksin työskentelyä on Siwoissa, joihin kohdistuu myös eniten ryöstöjä. Erääseen Siwaan saatiin vartiointi myyjien pyynnön jälkeen. Sitä ennen kauppa oli yritetty ryöstää saksilla uhaten.

Vartiointiliike Securitakselta kerrotaan, että vartiointia kauppoihin kysytään aiempaa enemmän.

Vuosi sitten kauppojen aukioloaikojen laajentamisesta sovittaessa puhuttiin, että työpaikkojen lisääntymisen myötä palkattaisiin lisää väkeä. Mutta Palvelualojen ammattiliitto (PAM) huomauttaa, että nyt on käynyt täysin päinvastoin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme