Mainos
Mainos

Yksinhuoltajien pojille kaivataan mieskavereita

Kaikista lapsiperheistä lähes viidennes elää arkea ilman isää.

Yksinhuoltajaäitien pojille kaivataan miehen mallia antamaan mieskavereita. Kun yksinhuoltajuus on lisääntynyt ja päivähoitopaikat vähentyneet, moni poika kokee itsensä yksinäiseksi ja tarvitsisi kaveria aikuisesta miehestä. Pienperheyhdistys etsiikin lisää mieskavereita.

Mieskavereita on Suomessa noin sata. Mieskaverit tapaavat poikia yleensä noin kerran viikossa ja harrastavat jotain mukavaa. Mieskaveruus ei ole ainoastaan hyväntekeväisyyttä, vaan kaveruus antaa yhtä paljon niin pojille kuin mieskavereillekin.

Useimmat yksinhuoltajat ovat naisia. Lapset tarvitsevat useita kontakteja aikuisiin, sekä miehiin että naisiin.

- On paljon lapsia, jotka ovat eläneet niin tiukasti naisten kanssa ja naisten maailmassa, että heille on jäänyt epäselväksi, että miehet elävät ihan tavallista elämää ja tekevät tavallisia asioita, kertoo vapaaehtoistyöntekijä Kaisli Syrjänen Pienperheyhdistys ry:stä.

Mieskavereiden tarvitsijoita on paljon, sillä yksinhuoltajien määrä on lisääntynyt koko ajan 1970-luvulta asti. Kaikista lapsiperheistä lähes viidennes elää arkea ilman isää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme