Mainos
Mainos

Yksinhuoltajien taloudellinen tilanne heikentynyt

Yksinhuoltajat työllistyvät aiempaa huonommin. Jopa viidennes on alimmassa tuloluokassa.

Yksinhuoltajien työssäkäynti on vähentynyt merkittävästi viime vuosikymmenen alkuun verrattuna. Se on laskenut samalle tasolle kuin muissa niin sanotuissa hyvinvointivaltioissa.

Tämän myötä viidennes yksinhuoltajista kitkuttelee alimmassa tuloluokassa, noin kuusi prosenttia heistä jopa köyhyysrajan alapuolella.

- Pitkäaikaistyöttömyys on yksi syy siihen, että yksinhuoltajan on vaikea työllistyä, koska pitkäaikaistyöttömyys yksinhuoltajien kohdalla on aika yleistä. Myös tämmöiset niin sanotun normaalin työajan ulkopuolella tehtävät työt ja pätkätyöt vaikeuttavat yksinhuoltajien työssäkäyntiä, koska päivähoitopalveluja ei ole samassa määrin saatavana, tutkija Mia Hakovirta Turun yliopistosta kertoo.

Tutkijan mielestä myös maan perhepolitiikka on suunnattu kahden vanhemman perheille. Yksinhuoltajat elävät hoivaloukun lisäksi kannustinloukussa, jossa palkankorotus nostaa hoitomaksuja ja poistaa tulonsiirtoja kuten esimerkiksi asumistukea.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme