Mainos
Mainos

Yksittäisten asetyyppien täyskiellolle tyrmäys

Aseturvallisuutta pohtinut työryhmä ei kannata yksittäisten asetyyppien täyskieltoa. Valtioneuvosto toivoi ryhmän selvittävän, voisiko urheilukäyttöön soveltumattomat käsiaseet kieltää.

Sisäministeriön työryhmä katsoo, ettei kiellosta olisi turvallisuuden kannalta merkittävää hyötyä.

Sen sijaan esitetään viilauksia nykyisiin lakeihin. Esimerkiksi ilma-aseet ja jotkin jousitoimiset aseet pitäisi työryhmän mielestä panna valvontaan.

Lisäksi ehdotetaan ampuma-aseiden säilytysturvallisuuden pohtimista yhdessä sidosryhmien kanssa. Yksi mahdollisuus olisi, että aseita säilytettäisiin siirtymäajan jälkeen turvakaapeissa tai poliisin hyväksymässä säilytystilassa.

Työryhmästä aseturvallisuus on Suomessa hyvällä ja vakaalla tasolla. Uutena uhkana ovat kuitenkin Jokelan, Kauhajoen ja Sellon tyyppiset joukkosurmat.

Suomessa on yli miljoona ampuma-asetta. Aseilla tehdään keskimäärin 22 henkirikosta vuodessa, joista noin puolessa ase on luvallinen.

(MTV3 - STT)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 19.1.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme