Mainos

Yksityinen haalii korva- ja silmälääkäreitä

Kuva: Lehtikuva

Joka neljäs lääkäri työskentelee jo yksityisen työnantajan palveluksessa samalla kun julkisessa terveydenhuollossa kärsitään huutavasta henkilöstöpulasta.

Suurin osa yksityispuolella työskentelevistä lääkäreistä on kuitenkin halunnut säilyttää virkansa myös julkisessa terveydenhuollossa. Työmäärän kasvu yksityissektorilla on johtanut osa-aikatyön ja puolikkaiden virkojen lisääntymiseen julkisessa systeemissä.

Yksi yksityissektorilla työskentelevistä lääkäreistä on korvalääkäri Ilkka Haukka, joka on luopunut kokonaan virastaan julkisessa terveydenhuollossa. Tuplapalkkausta merkittävämpi syy olivat joustavammat työaikajärjestelyt.

- Vaimo on myös lääkäri. Hän on gynekologi ja kummallakin oli päivystyksiä. Oli vain yksi vapaa viikonloppu kuukaudessa, joten kypsytti siirtymään privaattipuolelle meidät kummatkin.

Samaan ratkaisuun päätyi myös erikoislääkäri Jukka Heinijoki. Syinä olivat julkisella puolella työskentelyä kuormittaneet johtajuusongelmat ja heikko palkka. Heinijoki halusi myös hoitaa paremmin potilaitaan.

- Kun toimii tällaisena omalääkärinä niin potilasta ei voi pallotella. Ei voi vain laittaa jonnekin muualle, vaan joutuu itse ottamaan vastuun siitä potilaan hoidosta, jolloin siitä tulee lääkärille haastavaa, mutta toisaalta sitten taas hyvin onnistunut hoito palkitsee sekä lääkäriä, että myöskin potilasta, Heinijoki kuvaa.

Suurin osa yksityisellä työtään tekevistä lääkäreistä on halunnut pitää kiinni virastaan myös julkisessa terveydenhuollossa.Julkinen tarjoaa viran myötä koulutusta, eläke-etuja sekä ammatillisesti haasteellisempia työtehtäviä.

- Oikeastaan on sopimus, että julkisella puolella hoidetaan nämä raskaimmat hommat. Joskus sitä kaipaa tietenkin tätä vaikeaa kirurgiaa ja monet lääkärit varmaan sellaisia hankalia potilaita, joita sairaalassa hoidetaan, Heinijoki arvioi.

Yksityissektorille kokonaan siirtyneet lääkärit ovat pääosin korva- ja silmälääkäreitä, ortopedeja sekä lastentauteihin ja yleislääketieteeseen erikoistuneita lääkäreitä.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot