Mainos
Mainos

Yksityisalan siivoojille neuvottelutulos

Yksityiselle siivousalalle on saatu neuvottelutulos siivoojien uusista työehdoista.

Kiinteistöpalvelualat Kipa sekä SAK:laiset Kiinteistötyöntekijäin liitto ja Siivousalan unioni pääsivät tänään sopuun yksivuotisesta palkkaratkaisusta.

Palkkojen yleiskorotus maaliskuun alusta on 1,48 markkaa tunnilta. Iltalisä nousee viisi ja yölisä 10 penniä tunnilta. Korotukset ovat yleisen linjan mukaisia, mutta niiden kustannusvaikutus nousee 4,1 prosenttiin.

Yhden prosenttiyksikön korotus tulee päättyneeseen tupoon liittyneen ansiokehitystarkastelun perusteella. Osapuolet sopivat myös siirtyvänsä yhdessä valmisteltuun uuteen palkkausjärjestelmään maaliskuun alusta.

Sopimuskauden alku siirrettiin juuri siksi, että uutta järjestelmää ei ehditä ennen maaliskuuta saada käyttöön.

Puhdistus- ja siivousalan sopimus koskee noin 25 000:ta työntekijää. Toimihenkilöiden sopimuksesta saatiin neuvottelutulos eilen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot