Mainos
Mainos

Yksityisestä eläkesäästämisestä paljon vääriä tietoja

Valtiovarainministeri Arja Alho tyynnyttelee julkisuudessa virinnyttä keskustelua eläkesäästämisen verokohtelun mahdollisista tiukennuksista.

Alho antoi iltapäivällä julkisuuteen kirjelmän, jossa esitellään eläkesäästämisen verokohtelun pulmia. Hänen mukaansa nykyinen verokohtelu aiheuttaa laimilyöntejä lakisääteisissä eläkevakuutusmaksuissa.

Mahdolliset tiukennukset tehtäisiin hallitusti niin, että vakuutuksenottajat voivat sopeutua muutoksiin.

Säästämistä pidetään myönteisenä

Ministeri Alho korostaa, että yksityistä eläkesäästämistä on pidetty myös valtiovarainministeriössä myönteisenä asiana. Hänen mielestään olisi kuitenkin järkevää rinnastaa eläkesäästäminen sijoitustoimintaan ja tästä syystä muuttaa verokohtelua samanlaiseksi kuin sijoitustoiminnan verokohtelu on.

Hänen mielestään on syytä arvioida, onko nykyinen verokohtelu muodostunut liian lieväksi ja aiheuttaako se lakisääteisten eläkevakuutusmaksujen laiminlyömistä yrittäjäeläkkeiden kohdalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme