Mainos
Mainos

Yksityiset lääkäriasemat tarkkoja henkilöpapereiden kanssa

Yksityiset lääkäriasemat tarkastavat entistä hanakammin asiakkaittensa henkilöllisyyden. Terveysasemalle tulevan potilaan on todistettava henkilöllisyytensä esimerkiksi Kela-kortilla tai passilla. Terveystalo Oy:n viestintäjohtajan Marja-Terttu Verhon mukaan kyse on siitä, että lääkäriasemalla pitää olla tarkka tieto siitä, kuka kukin henkilö on.

- Reseptiä kirjoittavan lääkärin on luotettava siihen, että hänen potilaansa henkilötiedot ovat oikeita, Verho sanoo.

Henkilötietojen tarkastamisella halutaan välttää myös huijausyrityksiä, joihin on törmätty muun muassa Terveystalon eri yksiköissä Etelä- ja Itä-Suomessa. Verho kertoo, että englantia puhunut kolmikko oli yrittänyt saada rauhoittavien lääkkeiden reseptejä. Kun oli tullut maksun aika, he olivat kertoneet hakevansa automaatista rahaa ja hävinneet saman tien. Koska terveysasemalla ei ollut heidän oikeita henkilötietojaan, laskuja ei voitu periä.

- Tällaiset huijausyritykset ovat kuitenkin harvinaisia. Mekään emme ole törmänneet niihin sen jälkeen, kun teimme marraskuussa asiasta rikosilmoituksen, Verho sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme