Mainos
Mainos

Yksityiset lääkärikeskukset arvostelevat sairaanhoitopiirijärjestelmää

Sairaanhoitopiirit puolustautuvat sillä, että hinnat ovat kalliimpia julkisissa sairaaloissa päivystysvelvoitteen vuoksi.

Yksityiset lääkärikeskukset arvostelevat rajusti sairaanhoitopiirijärjestelmää. Yksityisten lääkäriasemien mukaan julkisissa sairaaloissa toiminnot ovat ylihinnoiteltuja, koska sairaanhoitopiirit sekä tilaavat palveluja että tuottavat niitä.

Julkisissa sairaaloissa erikoissairaanhoitoa ei ole totuttu kilpailuttamaan.

- Aina voidaan sanoa, että se johtaa kustannustehottomuuteen, huonompaan laatuun, huonompiin toimitusehtoihin, huonompaan palveluun asiakkaalle. Se on erittäin epäkiitollinen ja huono asetelma sen kannalta, joka viime kädessä nämä viulut maksaa, sanoo Lääkärikeskusten yhdistyksen puheenjohtaja Timo Soini.

Yksityisten lääkäriasemien mukaan julkisissa sairaaloissa tuotetaan reilusti ylihintaisia palveluja, koska hinnoittelukäytännöt ovat muotoutuneet vuosikymmeniä kestäneessä monopoliasemassa. Lääkäriasemien mukaan sairaanhoitopiirijärjestelmä on tullut tiensä päähän.

Sairaanhoitopiirit puolustautuvat sillä, että päivystysvelvoite nostaa niiden hintoja yksityissairaaloita kalliimmiksi.

- Talousarviossa perustellaan tarkasti, miten hinta on muodostunut ja siinä hyvin usein on mukana sellaisia kustannuksia, jotka joudutaan ottamaan siitä, että palveluvalmius on ympäri vuorokauden, kaikkina vuoden päivinä. Sekin on katettava jollain tavalla, toteaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Ossi Auvinen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme