Mainos
Mainos

Yksityiset tuottavat ison osan sosiaalipalveluista

Järjestöjen ja yritysten tuottamien sosiaali- ja terveyspalvelujen osuus on noussut voimakkaasti 2000-luvulla.

Vuonna 2006 ne hoitivat jo kolmanneksen sosiaalipalveluista. Terveyspalveluista yksityissektori tuotti noin viidenneksen, kun osuuksia mitataan henkilöstömäärillä. Henkilöstömäärä on kasvanut myös julkisella sektorilla, mutta ei niin nopeasti kuin yksityisissä palveluissa.

Yksityissektorin osuus sosiaalipalveluissa oli korkein Kainuussa ja Uudellamaalla sekä Kymenlaaksossa, terveyspalveluissa puolestaan Uudellamaalla. Yksityisen osuus sosiaali- ja terveyspalveluissa oli pienin Ahvenmaalla.

Asiaa on selvittänyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Järjestöjen osuus on suurempi sosiaalipalveluissa, kun taas yritykset tuottavat järjestöjä innokkaammin terveyspalveluja.

Suurin osa yksityisistä sosiaalipalveluista myytiin kunnille. Terveyspalveluissa maksajina olivat yleisimmin kotitaloudet, työnantaja sekä Kela.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot