Mainos
Mainos

Yksityisiä katsastusasemia jo 24

Suomeen on tänä vuonna avattu 11 uutta katsastusasemaa, joista viimeksi toimintansa aloitti yksityinen Satakunnan Autokatsastus Oy. Koko maassa autoja katsastetaan yhteensä 162 katsastustoimipaikalla. Paikoista 138 on valtion omistaman Suomen Autokatsastus Oy:n toimipaikkoja ja 24 paikkaa kuuluu yksityisille.

Ajoneuvohallintokeskuksen mukaan alkuvuonna vuosikatsastuksissa hylättiin 18 prosenttia katsastettavista autoista eli lähes joka viides. Noudatettavat hyväksymisperusteet ovat samat kaikilla katsastuspaikoilla, joskin hylkäysprosentit jonkin verran vaihtelevat.

Autoilijat pääsevät katsastukseen nykyään useimmiten jonottamatta ja asemien aukioloajat on sovitettu kysynnän mukaan. Myönteiseen kehitykseen ovat vaikuttaneet yksityisten katsastusasemien perustaminen, mikä on lisännyt kilpailua asiakkaista. Joillakin alueilla myös katsastusten hinnat ovat jonkin verran laskeneet, Ajoneuvohallintokeskuksesta todetaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme