Mainos
Mainos

Yksityisiä parkkimaksuja ei saa laittaa perintään

Perintätoimiston pitää heti lopettaa yksityisten pysäköinninvalvontamaksujen karhuaminen. Tätä mieltä on Etelä-Suomen lääninhallitus kanteluitten perusteella. Ratkaisu pohjautuu Helsingin hovioikeuden joulukuiseen päätökseen, joka totesi yksityiset parkkisakot laittomiksi.

Hovioikeuden päätös ei ole saanut lainvoimaa muutoshakemuksen takia. Lääninlakimies Paavo Kokkarisen mielestä saatavat ovat kuitenkin niin kiistanalaisia, ettei niitten periminen noudata hyvää tapaa.

- Yksityiset yhtiöt voivat edelleen kirjoittaa valvontamaksuja, mutta laskunsa maksavien määrä vähenee nyt entisestään, arvelee Kokkarinen.

Hän kaipaa tilanteen ja pysäköinnin selkeyttämiseksi lakia, joka sallisi yksityisen pysäköinninvalvonnan samaan tapaan kuin muissa Pohjoismaissa.

- Miten Suomi voisi jäädä pelkästään kunnallisen pysäköinninvalvonnan varaan? Tietääkseni uudistus on jo vireillä oikeusministeriössä.

Etelä-Suomen lääninhallitus hoitaa valtakunnallisesti yksityisten perintätoimistojen luvat ja valvonnan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot