Mainos

Yksityiskohdat julki Alppilan koulun rytäkästä: "Ota huppu pois!"

Alppilan yläkoulun erotetun opettajan Antti Korhosen oikaisuvaatimus tullaan huomenna hylkäämään opetuslautakunnan kokouksessa.

Päätösehdotuksessa todetaan, että erityisen raskauttavaa on se, että tapauksen jälkeenkään opettaja ei ole ymmärtänyt tekonsa moitittavuutta.

Opetuslautakunnalle annetussa päätösehdotuksessa kuvataan yksityiskohtaisesti, mitä tilanteesta on raportoitu. Asiassa on kuultu rehtoria, kahta opettajaa ja kolmea oppilasta. Erottamiseen johtava tapahtumaketju alkoi hupun poisottamiskäskystä.

Opettaja provosoitui ja käytti fyysistä voimaa

Tapahtumien kulku opetuslautakunnalle annetun päätösehdotuksen mukaan:

Opettaja Antti Korhonen pyysi koulun ruokalassa ruokapöydässä istuvaa oppilasta B ottamaan hupun pois päästä. Opettaja oli voimakkain sanakääntein sanonut heittävänsä huppupäässä istuvan oppilaan ulos ruokalasta, jos tämä ei ota huppua pois.

Toinen oppilas oli ruokailtuaan mennyt sanomaan opettajalle, että tämän täytyy pyytää anteeksi aiempaa käytöstään. Tilanne oli johtanut sanaharkkaan oppilas A:n ja opettajan välillä ja opettaja oli tarttunut oppilasta rinnuksista ja kaulaliinasta kiinni. Tilanne oli jatkunut edelleen molemminpuolisella sanailulla. Opettaja yritti saada oppilaan poistumaan ruokalasta repimällä tätä vaatteista kohti ovea. Tilanne jatkui vielä ruokalan ovien edessä. Opettaja tarttui oppilas A:ta rinnuksista kiinni ja työnsi tämän voimalla ulos ja lopuksi tuuppasi tämän portaikkoon.

Opettaja työnsi oppilasta voimalla rinnuksista kohti portaikkoa selkä edellä. Oveen tarrautuminen kyseisessä tilanteessa voidaan katsoa luonnolliseksi reaktioksi. Opettajan lähtiessä työntämään oppilasta tämä ei tehnyt vastarintaa. Oppilas ehti kädellään vaimentaa portaikkoon osumista.

Ei mellakkavaaraa

Opettaja Antti Korhonen kertoo oikaisuvaatimuksessaan, että tilanne on ollut uhkaava muiden oppilaiden ja opettajan kannalta. Fyysinen uhka opettajan mielestä oli kohdistunut häneen.

Opetuslautakunnalle annetussa päätösehdotuksessa asia nähdään täysin toisin. Päätösehdotuksen mukaan muiden oppilaiden tai opettajan turvallisuus ei ollut vaarantunut. Kyse ei ollut väkivaltaisesti tai uhkaavasti käyttäytyneestä taikka työrauhaa vakavasti häiritsevästä oppilaasta. Tilanne ruokalassa ei ollut riistäytymässä mellakaksi kuten Antti Korhonen esittää, vaan tilanne ruokalassa oli varsin rauhallinen. Opettajan välittömät toimenpiteet eivät olleet välttämättömiä eivätkä puolustettavia.

Rehtorin asiassa antaman selvityksen mukaan opettajan toiminta järkytti oppilasta suuresti. Oppilaalla oli vaara vahingoittua itseään paljon isomman ihmisen voimakkaasta työntämisestä. Oppilas ei pystynyt jatkamaan koulupäiväänsä normaalisti, vaan oppilaan huoltaja kutsuttiin paikalle ja oppilas joutui lähtemään kotiin. Tekonsa jälkeen opettaja ei varmistanut, miten oppilaan kävi.

Juttua täsmennetty klo 15.45: Tapahtumien kulku on opetuslautakunnalle annetusta päätösehdotuksesta, jonka esittelijänä on opetustoimen johtaja.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot