Mainos
Mainos

"Yksityislääkäreiden tietosuoja puutteellinen"

Yksityislääkäreiden ja yksityisten lääkäriasemien tietosuojassa on viranomaisten mukaan runsaasti parannettavaa.

Turun Sanomien mukaan viranomaiset ovat huolissaan etenkin sähköisesti käsiteltävien potilasasiakirjojen tietosuojasta.

- Me olemme joutuneet puuttumaan lukuisiin tapauksiin, joissa vastaanottovirkailija on päässyt käsiksi salaiseksi luokiteltuihin potilasasiakirjoihin, kertoo tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio.

Sosiaali- ja terveysneuvos Pekka Paatero Länsi-Suomen lääninhallituksesta myöntää, että yksityisten ammatinharjoittajien potilasrekisterien valvonta on melkeinpä mahdotonta.

- Lääninhallituksen alueella on noin 10 000 yksityistä sairaanhoitoalan ammatinharjoittajaa, joten emme voi tehdä resurssipulan takia esimerkiksi pistotarkastuksia, Paatero sanoo.

Lääninhallitus pystyy puuttumaan ongelmakohtiin vasta jälkikäteen, kun väärinkäytöstä epäilevä potilas on ottanut yhteyttä lääninhallitukseen tai tehnyt kantelun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot