Mainos
Mainos

Yksityistäminen ei sytytä pk-seudun valtuutettuja

Kunnalliset palvelut säilyvät pääosin pääkaupunkiseudun kaupungeilla seuraavat neljä vuotta, mikäli Helsingin, Vantaan ja Espoon uudet kaupunginvaltuutetut pysyvät kannoissaan.

MTV:n uutiset selvitti, miten pääkaupunkiseudun vastavalitut valtuutetut linjasivat kantansa palvelujen yksityistämisestä MTV:n vaalikoneessa. Valtaosa kaupunkien uusista valtuutetuista on yksityistämistä vastaan.

Suopeimmin vaalikoneen väitteeseen; "Kunnassani pitää toteuttaa rohkeammin kunnallisten palvelujen yksityistämistä", yhdytään Espoossa, missä 16 valtuutettua 67:stä oli väittämän kanssa samaa mieltä.

Valtaosa yksityistämisen puolestapuhujista on odotetusti kokoomuslaisia. Kaikissa kolmessa kaupungissa yksityistämiskysymyksessä on nähtävissä mielipide-ero oikeiston ja vasemmiston välillä.

Espoossa yksityistämisen vastustajia löytyy kannattajia enemmän eli 19 valtuutettua. Vastustusta on muun muassa SDP:ssä, vihreissä ja perussuomalaisissa. Uusista valtuutetuista 27 eli valtaosa, ei osannut sanoa kantaansa.

Helsinkiläisvaltuutetut vastustavat

Helsingissä palvelujen yksityistämistä vastustaa peräti 37 uutta kaupunginvaltuutettua. Eri mieltä rohkeasta palvelujen yksityistämisestä ovat useat vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton valtuutetut.

Kannattajia löytyy eniten kokoomuslaisista sekä myös muutama ruotsalaisesta kansanpuolueesta.

Myös Helsingissä iso osa eli 22 uutta valtuutettua on vastannut vaalikoneeseen yksityistämiskysymyksen kohdalla "en osaa sanoa".

Vantaan uudet ehdokkaat eivät myöskään syty palvelujen yksityistämiselle. Vajaa kolmasosa eli 20 valtuutettua 67:stä on yksityistämistä vastaan. Mielipide asiassa uupuu 17:lta valtuutetulta. Yksityistämisen kannattajia on 14.

Vantaallakin kokoomusvaltuutetut ovat valmiimpia yksityistämiseen, kun taas vasemmisto haluaa pitää otteen nykyisellään. Kaksi neljästä Vantaan keskustavaltuutetusta puhuvat yksityistämisen puolesta.

Espoon ja Vantaan valtuutetuista 5 ei vastannut MTV:n vaalikoneeseen. Vantaan valtuutetuista vaalikoneessa esitetty mielipide uupuu kaupunginvaltuustoon valitulta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme