Mainos
Mainos

Yksityisten eläkevakuutuksia jo 600 000

Yksityisiä eläkevakuutuksia otetaan kiihtyvässä tahdissa veroetuuksien kaventamisesta huolimatta. Vakuutus otetaan yleensä täydentämään työeläkettä.

Yksityisten eläkevakuutusten määrä on edelleen kasvussa. Yksilöllisen eläkevakuutuksen pitkäaikaissäästämisen muodoksi on valinnut jo 600 000 suomalaista.

Tyypillinen vakuutuksen ottaja on nainen, joka sijoittaa vakuutukseen 100 euroa kuukaudessa, kertoo Vakuutusyhtiöiden keskusliiton henkilövakuutusjohtaja Timo Silvola.

- Tärkein syy on työeläkkeen täydennys, sen lisäksi on muita syitä kuten esimerkiksi se, että vakuutuksen ottajat ovat hyvin nuoria ja heillä on epäselvyyttä siitä, minkälainen työura tulee olemaan.

Yksilöllisten eläkevakuutuksien määrä nousee tasaisesti kymmenen prosenttia vuodessa. Tänäkin vuonna otetaan yli 60 000 uutta eläkevakuutusta, vaikka veroetuutta kavennettiin pari vuotta sitten.

- Vuonna 2004 eläkevakuutusten myynti oli selvästi pienempää kuin parina aikaisempana vuotena, mutta 2005 oli jo kaikkien aikojen paras myyntivuosi.

Puolet vakuutuksista on otettu tällä vuosikymmenellä. Myös euromääräisesti vakuutussäästöt ovat tuplaantuneet neljästä miljardista kahdeksaan miljardiin viiden vuoden aikana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme