Mainos
Mainos

Yksityisten lakimiesten väitetään huijanneen turvapaikanhakijoita – oikeusministeriöltä selvitys

Turvapaikanhakijoiden oikeusavusta tehdään perusteellinen selvitys, kertoo oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.).

Oikeusapua on moitittu vakavista ongelmista ja osan yksityisistä lakimiehistä on väitetty huijaavan turvapaikanhakijoita.

Häkkäsen mukaan oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu se, että jokaiselle taataan mahdollisuus saada asiantuntevaa oikeudellista apua asiansa hoitamiseen elämäntilanteesta ja varallisuudesta riippumatta.

– Oikeusvaltion ytimessä on jokaisen oikeus saada asiansa käsitellyksi viranomaisessa ja tuomioistuimessa asianmukaisesti. Tämä on pyhä asia, Häkkänen sanoo tiedotteessaan.

Viime syyskuussa voimaan tulleen hallituksen oikeusapu-uudistuksen on sanottu heikentäneen turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ja mahdollistaneen lakimiehille helpon rahastamisen.

Kriitikkojen mukaan uudistuksen myötä kokemattomat julkiset oikeusavustajat ovat entistä useammin hoitaneet turvapaikka-asioita. Helsingin Sanomat julkaisi aiheesta selvityksen heinäkuun lopussa.

– Nyt käynnistettävässä selvityksessä analysoidaan huolellisesti sääntelyn onnistuminen ja tarvittavat muutokset, Häkkänen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme