Mainos
Mainos

Yksityisten parkkimaksuista valitetaan paljon

Yksityisestä pysäköinninvalvonnasta riidellään Kuluttajariitalautakunnan mukaan usein. Tänä vuonna valituksia on tullut jo noin 70.

Joissakin valituksissa yksityiseltä maksulapun saaneet ovat kertoneet, etteivät he ole ajaneet virheellisesti pysäköityä autoaan itse. Jos parkkiyhtiö ei kykene todistamaan päinvastoin, ei kuluttajalla ole velvollisuutta maksaa maksua.

Lautakunta on ratkaisuissaan tukenut kuluttajaa suunnilleen yhtä usein kuin maksun vaatijaakin.

Lautakunnan päätökset ovat suosituksia, eikä niitä voi panna täytäntöön pakkotoimin. Päätöksiä kuitenkin noudatetaan useimmiten eli noin 80 % tapauksista.

Parkkiyhtiöillä on tukenaan korkeimman oikeuden viimevuotinen linjaus, jonka mukaan yksityinen valvoja saa antaa autoilijalle sopimukseen perustuvan maksun, jos auto on pysäköity opasteiden vastaisesti yksityiselle alueelle.

Lautakunnan mukaan epäselvimpiä sen ratkomia tapauksia ovat kiistat siitä, ovatko valvontamaksusta ilmoittavat kyltit olleet riittävästi esillä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme