Mainos
Mainos

Yksityisten pysäköinninvalvojien toimintaa rajoitetaan

Yksityiset pysäköinninvalvojat eivät saa enää kirjoittaa valvontamaksuja virheellisestä pysäköinnistä, jos hallituksen lakiesitys hyväksytään eduskunnassa.

Yksityinen henkilö tai yritys voi edelleen toimia pysäköinninvalvojana, mutta ainoastaan kunnan tai poliisin apuna. Avustamiseen vaaditaan viranomaisen antama valtuutus ja alueen omistajan tai haltijan suostumus.

Hallitus on antanut eduskunnalle esitykset lakimuutoksista.

Pysäköintivirhemaksut menisivät valtiolle tai kunnalle. Avustajalle maksettavasta korvauksesta voitaisiin sopia erikseen.

Lain arvioidaan heikentävän merkittävästi yksityisten pysäköinninvalvontayritysten kannattavuutta. Yritykset ovatkin kritisoineet lakiehdotusta voimakkaasti.

Yksityistä pysäköinninvalvontaa koskevien lakien on tarkoitus tulla voimaan 1. maaliskuuta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot