Mainos
Mainos

Yksityisten vanhusten palvelutalojen vertailu vaikeaa

Yksityisten ylläpitämien vanhusten palvelutalojen hinnoittelu on hyvin kirjavaa, paljastuu Kuluttajaviraston ja lääninhallitusten tekemästä vertailusta.

Esimerkiksi asuntojen kokonaisvuokrat vaihtelivat runsaan 140 euron ja yli 1 500 euron välillä.

Lisäksi vaihtelee myös se, mitä samalla nimellä tarjottu palvelu sisältää.

Tämä tekee palvelutalojen keskinäisen vertailun hyvin vaikeaksi, sanoo Kuluttajaviraston erikoissuunnittelija Marja Nygren

- Hinnoittelu on niin sekavaa, että vertailu on todella vaikeaa. Eri palvelutalot saattavat käyttää samoja nimikkeitä joistakin palveluista, mutta niiden sisältö saattaa olla hyvin erilainen, Nygren sanoo MTV:n uutisten haastattelussa.

Osa palvelutaloista hinnoittelee kunkin palvelun, kuten pyykinpesun tai siivouksen, erikseen, kun taas osa sisällyttää palveluja esimerkiksi vuokrakustannuksiin.

Kuluttajavirasto muistuttaa, että vertailussa ei kannata tuijottaa pelkästään hintaa, vaan on selvitettävä tarkkaan, mitä mihinkin hintaan sisältyy. Erityisen tärkeää on selvittää, miten toimitaan, jos palvelujen tarve myöhemmin muuttuu.

Kiistojen ratkoja riippuu sopimuksen luonteesta. Jos on kyseessä palvelutalo, jonka kanssa kunnalla on ostopalvelusopimus, asiakas voi tehdä muistutuksen tai kantelun kunnalle tai lääninhallitukselle. Kokonaan itse hoitonsa maksava puolestaan voi kääntyä kuluttajaneuvonnan tai kuluttajariitalautakunnan puoleen.

Selvityksessä oli mukana 66 palvelutaloa 24 paikkakunnalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot