Mainos
Mainos

Ylä-Lapin metsäkiista edelleen ratkaisematta

Kiistan ytimessä ovat hakkuiden määrät Inarin kunnassa. Metsähallitus on toistaiseksi pidättäytynyt hakkuista kiistanalaisilla alueilla.

Ylä-Lapin metsäkiistaan ei saatu ratkaisua tänään. Ratkaisua kevään aikana useaan otteeseen esillä olleeseen kiistaan haettiin Metsähallituksen, alueen paliskuntien ja saamelaiskäräjien voimin Ivalossa.

Neuvottelujen yksityiskohdista ei ensimmäisen neuvottelupäivän jälkeen tietoja jaettu. Metsähallituksen luontopalvelujen aluejohtaja Pertti Veijola suostui valottamaan neuvottelujen kulkua toteamalla, että päivä on sujunut positiivisessa hengessä.

Luontojärjestöt ja eräät paliskunnat ovat vaatineet 90000 metsähehtaarin jättämistä talouskäsittelyn ulkopuolelle vedoten saamelaiskulttuurille elintärkeän poronhoidon säilymiseen. Metsähallitus puolestaan on sitoutunut vähentämään hakkuita 150000 kuutiometristä 130000 kuutioon.

Neuvottelut metsäkiistan ratkaisemiseksi jatkuvat huomenna iltapäivällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot