Mainos
Mainos

Ylä-Lapin metsäkiistoihin haetaan ratkaisua

Ylä-Lapin metsien hakkuukiistan osapuolet taivuteltiin tänään yhteiseen neuvottelupöytään Ivalossa järjestetyssä tapaamisessa.

Metsähallitus ja poropaliskunnat ovat tavanneet tänään Ivalossa Ylä-Lapin metsien haakkuuta koskevasta kiistasta. Päivän tapaamisen tuloksena puheenjohtaja toiminut maaherra Hannele Pokka onnistui taivuttelemaan metsähallituksen ja poropaliskunnat neuvottelupöytään. Neuvottelut aloitetaan pääsiäisen jälkeen.

Helppoja keskusteluja ei ole luvassa, sillä saamelaispaliskunnat vaativat lisää ylä-Lapin metsiä suojeluun poronhoidon turvaamiseksi ja metsätalous taistelee omien työpaikkojensa puolesta.

Greenpeace kertoi tänään laajentavansa ostoboikottitoimia, jos hakkuukiistassa ei päästä sitä tyydyttävään ratkaisuun. Metsähallitus on puolestaan jättänyt poliisille tutkintapyynnön Greenpeacen Inarin Paadarskaidiin pystyttämästä luvattomasta leiristä.

Metsähallitus ei tee lähiviikkoina hakkuita kiista-alueilla, joita suojelujärjestöt ja paliskunnat pitävät poronhoidolle erityisen tärkeinä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 23.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme