Mainos
Mainos

Ylä-Savossa vaaditaan pikaista leikkausta Talvivaaran päästöihin

Ylä-Savon ympäristöviranomaiset vaativat Talvivaaran kaivoksen sulfaattipäästöjen pikaista vähentämistä hallintopakkomenettelyn ja uhkasakon uhalla.

Ylä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ympäristölautakunta päätti asiasta yksimielisesti illalla. Lautakunnan mukaan Kainuun ely-keskuksen ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston pitäisi määrätä kaivosyhtiö rajoittamaan heti sulfaattipäästönsä korkeintaan sataan milligrammaan litralta. Muussa tapauksessa kaivoksen toiminta pitää keskeyttää, kunnes tavoitteeseen on päästy.

Ympäristölautakunta on Sonkajärven, Vieremän, Iisalmen ja Kiuruveden kuntien ympäristönsuojeluviranomainen, jolla on vireillepano-oikeus hallintopakkoasiassa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto päättänee Talvivaaran uraani- sekä ympäristö- ja vesitalousluvista loppuvuodesta. Lautakunnan mielestä asiassa on toimittava tätä nopeammin, sillä Talvivaaran jäteveden sulfaattipitoisuudet ovat 5000-7000 milligrammaa litrassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot