Mainos
Mainos

Yle aloittaa yt-neuvottelut maakunnissa

Neuvottelut koskevat noin 400 työntekijää kaikkiaan 20 maakuntaradiossa. Supistukset on tarkoitus tehdä osittain eläkejärjestelyin.

Yleisradio aloittaa ensi viikolla yt-neuvottelut maakuntaradioissaan. Ylen radiouutisten mukaan vähennystarve on noin 40 työtehtävää.

Neuvottelut koskevat noin 400 työntekijää yhteensä 20 maakuntaradiossa. Osittain supistukset on tarkoitus tehdä eläkejärjestelyin.

Yleisradio kertoi supistustarpeistaan syyskuun alussa. Tuolloin Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner arvioi irtisanomistarpeeksi kaikkiaan 100-200 työntekijää. Irtisanomisten on määrä tapahtua vuoteen 2008 mennessä.

Ensi viikon tiistaina alkavissa neuvotteluissa käydään läpi koko maakuntaradioiden toiminta. Ylen työntekijäpuolelta kerrotaan, että yhtäkään yksikköä ei ole tarkoitus lakkauttaa, mutta synergiaa haetaan.

Maakuntaradiot ovat osa Yleisradion oman sisäisen uutistoimiston rakentamista. Työntekijöiden arvion mukaan yhteistyö pelannee Helsingin toimituksen ja eri maakuntien välillä, ei niinkään maakuntaradioiden kesken.

(MTV3)

LUE MYÖS:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme