Mainos
Mainos

Yle: Asiantuntijat kiristäisivät asuntojen kuntokartoitusta

Asuntokaupan asiantuntijat kiristäisivät asuntojen kuntoa kartoittavien pätevyysvaatimuksia, kertoo Yle.

Kuntokartoittajilla olisi oltava muun muassa rakennusalan koulutus ja kuntokartoittajan tutkinto. Ylen mukaan oikeusministeriöltä odotetaan kantaa ehdotuksiin tällä viikolla.

– Kuntokartoittajille määriteltäisiin pätevyysvaatimukset ja päteville kuntotarkastajille olisi tietty valvontajärjestelmä eli pätevyyden voisi myös menettää. Kuntotarkastuksen sisältöä ja termistöä selkeytettäisiin, kuntokartoituslakia pohtivan hankkeen vetäjä Tiina Koskinen-Tammi sanoo.

Pätevyysvaatimuksena voisivat olla rakennusalan koulutus ja kuntokartoittajan AKK-tutkinto. Sen sijaan erillistä ammattitutkintoa ei esitetä.

– Ainakin kiinteistönvälittäjät ja vakuutusyhtiöt kannattavat tiukennuksia, Koskinen-Tammi kertoo Ylelle.

Koskinen-Tammen mukaan kuntotarkastajien valvonta hoidettaisiin yksityisvoimin. Yhtenä vaihtoehtona esillä on ollut helsinkiläinen Fise Oy. Tähän asti yhtiö on koonnut rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan pätevien työntekijöiden henkilötietoja.

Viranomaiset kuten Kuluttajavirasto eivät ole lämmenneet valvontavastuulle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot