Mainos
Mainos

Yle: Asiantuntijat kiristäisivät asuntojen kuntokartoitusta

Asuntokaupan asiantuntijat kiristäisivät asuntojen kuntoa kartoittavien pätevyysvaatimuksia, kertoo Yle.

Kuntokartoittajilla olisi oltava muun muassa rakennusalan koulutus ja kuntokartoittajan tutkinto. Ylen mukaan oikeusministeriöltä odotetaan kantaa ehdotuksiin tällä viikolla.

– Kuntokartoittajille määriteltäisiin pätevyysvaatimukset ja päteville kuntotarkastajille olisi tietty valvontajärjestelmä eli pätevyyden voisi myös menettää. Kuntotarkastuksen sisältöä ja termistöä selkeytettäisiin, kuntokartoituslakia pohtivan hankkeen vetäjä Tiina Koskinen-Tammi sanoo.

Pätevyysvaatimuksena voisivat olla rakennusalan koulutus ja kuntokartoittajan AKK-tutkinto. Sen sijaan erillistä ammattitutkintoa ei esitetä.

– Ainakin kiinteistönvälittäjät ja vakuutusyhtiöt kannattavat tiukennuksia, Koskinen-Tammi kertoo Ylelle.

Koskinen-Tammen mukaan kuntotarkastajien valvonta hoidettaisiin yksityisvoimin. Yhtenä vaihtoehtona esillä on ollut helsinkiläinen Fise Oy. Tähän asti yhtiö on koonnut rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan pätevien työntekijöiden henkilötietoja.

Viranomaiset kuten Kuluttajavirasto eivät ole lämmenneet valvontavastuulle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme