Mainos
Mainos

Yle: Ay-liike tuki vaaleja 250 000 eurolla

Ammattiliitot tukivat viime eduskuntavaaleissa ehdokkaita noin 250 000 eurolla, kertoo YLE uutisten tänään julkistama selvitys. Ammattiliitoissa on yleensä tuettu vaaleihin ehdokkaiksi lähteviä omia jäseniä.

Ay-liikkeen antama summa oli siis pienempi kuin pääasiassa kokoomukselle ja keskustalle tukea junailleen Kehittyvien maakuntien Suomen (KMS) antama yli 400 000 euron potti. YLE uutiset kysyi asiaa 22 ammattiliitolta ja kolmelta keskusjärjestöltä.

Eniten rahaa antoivat SAK:laiset liitot: Suomen suurin ammattiliitto Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL antoi eniten eli 78 000 euroa. Parikymmentä JHL:n jäsentä myös pääsi YLE uutisten mukaan eduskuntaan. Metallityöväen liitto ja Rakennusliitto antoivat kumpikin 25 000 ja Auto- ja kuljetusalan työntekijöiden liitto 20 000.

STTK:laisista liitoista vain yksi eli Toimihenkilöunioni antoi vaalirahaa, se antoi 57 000 euroa. Akavalaisista liitoista Uusi insinööriliitto antoi 10 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme