Mainos
Mainos

Yle: Citymarketin kassalla 26 vuotta osa-aikaisena – nainen haastoi Keskon oikeuteen

Yle kertoo tapauksesta, jossa kaksi Pirkanmaalla asuvaa kassatyöntekijää on haastanut Keskon oikeuteen. Syynä on se, että naiset ovat pitkästä työurastaan huolimatta joutuneet tekemään osa-aikatyötä.

Toinen naisista on työskennellyt 26 vuotta Citymarketin kassalla, mutta silti hänen työaikansa on vain 31 tuntia viikossa. Naisen mukaan hän on toivonut työtuntiensa lisäämistä, mutta tähän ei ole työehtosopimuksen vastaisesti suostuttu.

–  Minullakin on oikeus täysipäiväiseen työmäärään – 31 tuntia viikossa ei elätä.  Minunkin jälkeeni tulee uusia työntekijöitä, jotka tarvitsevat kokopäivätyötä. Nyt oli sopiva aika lähteä oikeuteen, nainen kertoo Ylelle.

Asiaa käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa tällä viikolla, ja siitä saattaa tulla ennakkotapaus.

– Oikeustaistelu on mielestäni oikein hyvä asia. Se antaa signaalin muillekin taloille ja muillekin ketjuille. Sitä varten tehdään työehtosopimus, että sitä noudatetaan puolin ja toisin, nainen sanoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme