Mainos
Mainos

Ylen gallup: SDP kannatuksen kärjessä – yhä useampi äänestäjä epävarma

SDP porskuttaa yhä Suomen suosituimpana puolueena, kun taas perussuomalaisten suosio jatkaa laskuaan, käy ilmi Ylen teettämästä kannatusmittauksesta.

Yle kysyi vastaajilta, mitä puoluetta nämä äänestäisivät kuntavaaleissa.  

Erot puolueiden kannatuksessa ovat kuitenkin hyvin pieniä ja äänestäjien epävarmuus on lisääntynyt. Puoluekantansa kertoi helmikuun mittauksessa alle 55 prosenttia vastanneista. Tammikuussa kantansa sanoi reilu 57 prosenttia vastaajista.   

Paalupaikalla jatkaa SDP pienen nousun turvin 20,8 prosentin kannatuksella. Toiseksi eniten kannatusta, 18,9 prosenttia, keräsi keskusta. Kokoomus on kyselyn kolmonen 18,4 prosentin kannatuksella. Sekä keskustan että kokoomuksen kannatus on pysynyt paikoillaan.  

Perussuomalaiset on kyselyssä vihreiden ja vasemmistoliiton takana kuudennella sijalla 8,4 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus on laskenut 0,4 prosenttiyksikköä sitten tammikuun.  

Taloustutkimus haastatteli 4 862 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on noin 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme