Mainos
Mainos

Yle: Halosella vahvin kannatus

Istuvalla presidentillä ylivoimainen kannatus. Niinistön kannatus on vakiintunut. Pienpuolueilla mitättömät kannatuslukemat.

Ylen tv-uutisten tekemän kyselyn mukaan Tarja Halosta kannattaa 61 prosenttia suomalaisista. Sauli Niinistön kannatus on 19 prosenttia ja Matti Vanhasen 15 prosenttia.

Kyselyn mukaan Halonen voittaisi myös toisen kierroksen.

Sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton ehdokkaakseen kelpuuttaman Halosen kannatus on palautunut kevään notkahduksen jälkeen vuoden takaiselle tasolle.

Niinistö on vakiinnuttanut kannatuksensa parinkymmenen prosentin hujakoille viime syksyn 12:sta prosentista. Vanhasen suosio on sen sijaan laskenut nousun jälkeen alle vuoden takaisen kannatuksen.

Pienpuolueiden ehdokkaiden kannatus on tutkimuksen mukaan liki olematonta. Vihreiden Heidi Hautala, kristillisten Bjarne Kallis, ruotsalaisten Henrik Lax ja perussuomalaisten Timo Soini saisivat kukin prosentin äänistä. Luvut olivat lähes samat puoli vuotta ja vuosi sitten.

Kokoomuksen ja keskustan kannattajista lähes neljännes antaisi äänensä suoraan Haloselle.

Äänestysprosentti näyttäisi nousevan korkeaksi. Sen lisäksi että 90 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti ehdokkaansa, 92 prosenttia sanoi äänestävänsä tammikuun presidentinvaaleissa varmasti tai melko varmasti.

Tutkimus tehtiin 1.-10. marraskuuta ja haastateltavia oli 1452 henkilöä. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme