Mainos
Mainos

YLE: Hanki tutkinto - palkkaa jopa tuplasti enemmän

On ammatteja, joissa työkokemus vaikuttaa palkkaan tutkintoa enemmän.

Ylen nettisivujen mukaan joissakin ammateissa tutkinnon tuoma pätevyys puolestaan nostaa palkkaa tuntuvasti: Esimerkiksi juristi voi lähes tuplata ansionsa valmistumalla. Lakimies, jolla ei ole tutkintoa, tienaa noin 3 100 euroa kuukaudessa.Lakimies, jolla taas on tutkinto, ansaitsee noin 5 550 euroa kuukaudessa.

Luokanopettaja, jolla ei ole tutkintoa, saa palkkaa noin 2 150 euroa kuukaudessa, kun taas luokanopettaja, jolla on tutkinto, tienaa noin 3 280 euroa kuussa. Ekonomi, jolla ei ole tutkintoa, saa palkkaa noin 2030 euroa kuussa, kun taas ekonomi, jolla on tutkinto, tienaa noin 3 200 euroa kuussa.

Työkokemus vaikuttaa joillakin aloilla

Jotkut ammatit, kuten tarjoilija, toimittaja ja kirvesmies, ovat sellaisia, joissa työkokemus vaikuttaa palkkaan loppututkintoa enemmän.

Esimerkiksi tarjoilija, jolla ei tutkintoa ole, ansaitsee noin 1 540 euroa kuukaudessa. Tarjoilija, jolla on tutkinto, tienaa saman verran.

Kirvesmies, jolla ei ole tutkintoa, saa rahaa palkkapussiinsa noin 2 240 euroa kuukaudessa, kirvesmies, jolla on tutkinto tienaa saman verran.

Toimittaja, jolla ei ole tutkintoa, tienaa noin 2 470 euroa kuukaudessa, saman verran kuin toimittaja, jolla on tutkinto.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme