Mainos
Mainos

Yle: Ihalainen harkitsisi hallintoneuvostojen palauttamista

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) toivoo valtiolle enemmän sananvaltaa sen omistamissa yrityksissä. Ihalainen harkitsisi jopa hallintoneuvostojen palauttamista ainakin osaan valtionyhtiöistä, kertoo Ylen uutiset.

Ihalaisen mukaan valtion ei tule puuttua yritysten operatiivisiin päätöksiin, mutta sen pitäisi pystyä vaikuttamaan strategisiin linjauksiin.

– Yksityiseltä sektorilta voisi ottaa esimerkkiä, siellä omistajat ovat aina aktiivisia.

Ihalainen toivoo myös, että omistajapolitiikan suuret linjat vedettäisiin yli vaalikauden ja yli hallitus–oppositio-rajan.

Keskustelu valtion omistajapolitiikasta kiihtyi jälleen viime viikolla, kun teräsyhtiö Rautaruukki kertoi yhdistymisestään ruotsalaisen kilpailijansa SSAB:n kanssa. Kaupan seurauksena määräysvalta Rautaruukissa siirtyy ruotsalaisille.


 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot