Mainos
Mainos

Yle-indeksi jäädytetään ensi vuodeksi

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat päättäneet yksimielisesti, että Yle-veron indeksikorotus jäädytetään ensi vuodeksi. Päätöksen vaikutus Yleisradion talouteen on noin kuusi miljoonaa euroa.

- Syy on se, että Suomen yleinen taloudellinen tilanne on niin huono, että joka paikasta on syytä vähän säästää, sanoo kokoomuksen ryhmäjohtaja Petteri Orpo.

Aamulla kokoontuneet eduskuntaryhmien puheenjohtajat korostavat, että kyseessä on poikkeus ja päätös koskee vain yhtä vuotta.

- Ei voi olla jatkuvasti niin, että asiaan palataan uudelleen ja uudelleen. Ylenkin pitää voida luottaa siihen, että se pitää, mitä on päätetty. Tämä oli poikkeuksellinen järjestely, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja  Jari Lindström.

Orpon mukaan ensi viikon kehysriihessä on edessä vielä isompia päätöksiä.

- Toivottavasti tämä päätös kertoo siitä hengestä, joka yhteiskunnassa laajalti nyt on, että halutaan laittaa Suomen talouden asioita kuntoon, Orpo sanoo.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme