Mainos
Mainos

Finavia-pomon rekrytointikohu levinnyt kolmen ministerin tonteille

Selvittelyt neljän valtionyhtiön hallituksen puheenjohtajan Soili Suonojan rekrytointikohun ympärillä laajenivat maanantaina. Epäilyt siitä, että Suonoja on järjestänyt sukulaisilleen työpaikkoja, osuvat ainakin kolmen ministerin vastuualueelle.

Liikenneministeri Paula Risikon (kok.) oli määrä selvittää illalla Suonojan kanssa, ovatko Finavian pestaukset olleet asianmukaisia.

Iltalehti uutisoi tänään, että Suonoja on järjestänyt sukulaisilleen työpaikkoja myös muualta kuin Finaviasta. Uudet epäilyt koskevat pestejä Alkoon ja Itellaan.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) esikunnasta kerrottiin STT:lle, että myös he ovat pyytäneet Suonojalta selvitystä. Paatero on työmatkalla. 

Epäilykset liittyvät myös peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) vastuualueeseen.

Iltalehti uutisoi, että Suonoja on järjestänyt sukulaisilleen työpaikkoja muualtakin kuin Finaviasta. Lehden mukaan Suonoja olisi myötävaikuttanut kummipoikansa rekrytointiin Alkoon. Lisäksi hänen väitetään junailleen kesätyöpaikan sukulaistytölleen Itellasta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme