Mainos
Mainos

Yle: Jihadistioperaatiossa pidätettyjen joukossa on Turussa asunut kurdi

Yleisradion mukaan yksi jihadistijärjestöön kohdistuneessa poliisioperaatiossa pidetyistä on maahantulokiellon Suomeen saanut kurdi, joka on asunut Turussa.

Yleisradio kertoo, että yhteensä neljällä jihadismin vastaisessa poliisioperaatiossa pidätetyillä on yhteys Suomeen. Yle pohjaa tietonsa italialaismedioihin, jotka ovat uutisoineet, että kaksi kolmesta Suomeen kytkeytyneestä henkilöstä olisivat jo kuolleet taisteluissa viime vuonna.

Kolmas on palannut Italian yleisradioyhtiön Rain tietojen mukaan Syyriasta viime vuonna ja tullut Suomen viranomaisten "torjumaksi", kertoo Yle.

Yleisradion mukaan neljäs kytkös Suomeen on Britanniassa tänään pidätettyjen joukossa oleva kurdi, joka on asunut Turussa. Hänellä on Britannian kansalaisuus ja hänet on Ylen mukaan karkotettu Suomesta viime vuoden lopussa.

Noin 30-vuotias mies kuitenkin palasi Suomeen karkoituksesta huolimatta, jolloin poliisi käännytti hänet. Hänellä on Ylen mukaan 15 vuoden maahantulokielto Suomeen. Ylen mukaan mies on johtanut Ansar al Islam -terrorismijärjestöä Britanniasta käsin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme