Mainos
Mainos

Kemijärven Hotelli Suomutunturi ilmiliekeissä

Suosittu tunturihotelli Kemijärvellä on syttynyt palamaan.

Tulipalo on ehtinyt tuhoamaan jo Hotelli Suomutunturin vanhan osan ravintolatiloineen. Pelastuslaitos yrittää estää palon leviämisen hotellin uudisrakennukseen.

Pelastuslaitos ei ole vielä tiedottanut tarkemmin muun muassa palon syttymissyystä. Oulun hätäkeskuksen lähettämän tiedotteen mukaan paloa on sammuttamassa 10 yksikköä.  

Yle on uutisoinut aiemmin, että miljoonilla remontoitu hiihtokeskus on ollut vuosia suljettuna.  

Tunturihotelli oli suosittu erityisesti 1960-1970-luvuilla, jolloin sen omistajiin kuului muun muassa koomikko Pertti "Spede" Pasanen.

Talvilomakohteita esittelevä lumipallo.fi -sivusto kertoo, että Suomun hiihtokeskus on perustettu alkujaan vuonna 1965. Suositun laskettelu- ja huvittelukohteen vetovoima kuitenkin hiipui ja keskus meni konkurssiin 1990-luvulla. Uutta tulemista on sittemmin yritetty useaan otteeseen, lumipallo.fi kertoo.  

Eri medioissa kerrottiin elokuun lopussa, että Suomun hotelli ja rinnetoiminta siirtyivät helsinkiläiselle matkailuyrittäjä Kari Tirkkoselle.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme