Mainos
Mainos

Yle: Keskustan kannatus nyt suurin - kokoomus jäi toiseksi

Keskusta on vahvistanut asemaansa suosituimpana puolueena, kertoo Ylen uutisten tässä kuussa tekemä kysely. Keskustaa äänestäisi 23,3 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Keskustan kannatus on noussut viime kuusta kaksi prosenttiyksikköä samalla, kun muiden suurten puolueiden suosio on laskenut.

Kokoomusta kannattaa 20,4 prosenttia vastanneista. Perussuomalaisten kannatus on 16,6 prosenttia ja SDP:n 15,2 prosenttia.

Kuukaudessa kokoomus menetti 0,8 prosenttiyksikköä, SDP 0,6 prosenttiyksikköä ja perussuomalaiset 0,5 prosenttiyksikköä.

Vihreille mitattiin syyskuussa kannatuksen laskua 0,3 prosenttiyksikköä ja kannatus oli 7,8 prosenttia. Heti ydinvoimaratkaisun jälkeen vihreiden kannatus hyppäsi ylöspäin, mutta loikka jäi lyhyeksi, sillä viimeisellä mittausviikolla vihreiden kannatus putosi.

Keväällä hallituksen jättäneen vasemmistoliiton kannatus on vakiintunut tutulle tasolla. Syyskuussa vasemmistoliitto sai 8,3 prosentin kannatuksen ja elokuusta nousua oli 0,1 prosenttiyksikköä.

Pienistä hallituspuolueista RKP sai 4,6 ja kristillisdemokraatit tasan kolmen prosenttiyksikön kannatuksen. RKP:n suosio pomppasi ylöspäin 0,9 ja KD:n putosi 0,4 prosenttiyksikköä.

Haastattelut tehtiin 2.-25. syyskuuta ja virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 1,4 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme