Mainos
Mainos

Yle: Keskustan varapuheenjohtaja sanoutuu irti Väyrysen kansanäänestysaloitteesta

Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko sanoutuu irti europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) Suomen eurojäsenyyden kansanäänestystä koskevasta kansalaisaloitteesta.

– Tämä aloite on kansalainen Paavo Väyrysen tekemä. Se ei ole keskustan aloite, ja puolueella ei aloitteeseen ole kantaa, Saarikko sanoo Ylelle.

Väyrynen laati torstaina kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen eurojäsenyydestä.

Saarikko huomauttaa Ylen haastattelussa, että keskusta on halunnut Suomen eurojäsenyyden aikana tukea yhteisvaluuttaa, vaikka puolue alun alkaen suhtautui kriittisesti euroon liittymiseen.

Saarikon mukaan Väyrysen aloite on "ruohonjuuridemokratiaa".

– Pidän hyvin arvokkaana sitä, että kansalaisaloitteiden kautta voidaan käydä yhteiskunnallista keskustelua erilaisista aiheista, ja ei ole mikään ihme, että tänä kesänä se kytkeytyy Kreikan uutisten kautta euroon, Saarikko sanoo Ylelle.

Saarikko ei Ylen mukaan ole keskustellut aloitteesta Väyrysen kanssa.

Väyrysen aloite oli kerännyt maanantai-iltana jo yli 25 000 allekirjoitusta. Tarvitaan vielä toiset 25 000, jotta eduskunta käsittelee aloitteen. Siihen on mahdollista kerätä nimiä 16. tammikuuta saakka.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme