Mainos
Mainos

Yle: Keskustassa tiedettiin Lemminkäisen vaalirahoista

Ylen A-Studion mukaan keskustassa tiedettiin rakennusyhtiö Palmbergin eli nykyisen Lemminkäisen antaman vaalituen kierrättämisestä.

Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro myönsi Lemminkäisen tytäryhtiöön liittyneessä esitutkinnassa, että rahojen kierrätyksestä Nova-yhtiöiden kautta tiesivät ainakin hän ja yhteyspäällikkö Lasse Kontiola. Haaroa kuultiin tutkinnassa todistajana.

Tietoisuudesta todistavat myös Haaron ja Nova-liikemies Arto Merisalon väliset sähköpostiviestit maaliskuussa 2007. Niissä sovitaan siitä, että Palmberg maksaa 50 400 euron rahasuorituksen Novan kautta.

Puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja pääministeri Matti Vanhanen ovat aiemmin vakuuttaneet tietämättömyyttään Lemminkäisen tuesta.

Lemminkäisen tytäryhtiön Oka Oy:n johtajien epäiltyihin kirjanpitorikoksiin liittynyt esitutkinta ei johtanut syytteisiin. Ylen mukaan syyttäjällä on kuitenkin tapaus, jossa tytäryhtiön johtohahmoja epäillään kavalluksesta ja Merisaloa avunannosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme