Mainos
Mainos

Yle: Kokoomuksen Orpo vaatii Räsäseltä selvitystä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii sisäministeri Päivi Räsäseltä (kd.) selvitystä kohua herättäneistä lausunnoista, kertoo Yle Uutiset. Hänen mukaansa Räsäsen pitäisi selvittää lausuntojaan ja käydä kehityskeskustelu pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) kanssa.

Räsänen sanoi puheessaan Kansanlähetyspäivillä, että kristitty joutuu miettimään jopa toimimista vastoin lakia, jos laki on ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

Orpo katsoo, että Räsänen on toiminut harkitsemattomasti.

Keskustelu Räsäsen ympärillä on jatkunut vilkkaana. Eilen kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männistö ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Laura Räty vaativat, että Räsäsen pitäisi luopua kirkkoministerin vastuista. He perustelivat kantaansa sillä, että Räsänen on aiheuttanut toistuvasti kohuja kirkkoa koskevissa kysymyksissä, ja moni on niiden takia eronnut kirkosta.

Orpo sanoo Ylelle, että hänen mielestään Räsäsellä on edellytykset jatkaa, mutta keskustelu pelisäännöistä olisi hyvä käydä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme