Mainos
Mainos

Yle: Kokoomus suurin puolue edelleen

Kokoomus on Ylen tuoreen kannatusmittauksen mukaan pitänyt paikkansa maan suurimpana puolueena, vaikka eläkekiista näyttää rokottaneen isoimpien hallituspuolueiden kannatusta.

SDP on kirinyt viime eduskuntavaalien lukemiin eli 21,4 prosenttiin, mikä tietää liki 2 prosenttiyksikön nousua helmikuun mittauksesta. Kokoomuksen kannatus on nyt 23,3 prosenttia. Keskusta on kolmantena 19 prosentin kannatuksella. Molempien suosio on tippunut runsaan prosenttiyksikön kuukauden takaisesta kyselystä.

Hallituspuolueista vihreille mitattiin paras kannatusarvio pitkään aikaan, 10,9 prosenttia. Myös perussuomalaiset jatkoivat 9,2 prosentin kannatuksella nousuaan.

Taloustutkimus haastatteli liki 2900:ää henkilöä 9. maaliskuuta - 2. huhtikuuta. Valtaosa haastatteluista tehtiin sen jälkeen, kun hallitus ja työmarkkinajärjestöt olivat sopineet eläkeikää koskeneen kiistansa.

Kyselyn virhemarginaali on 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme