Mainos
Mainos

Yle: Maahanmuuttajaseuruetta solvattiin rajusti junakuulutuksessa – VR vahvistaa: Sopimatonta

Helsinkiin matkalla olleessa lähijunassa sattui lauantaina välikohtaus, jota VR nyt tutkii, kertoo Svenska Yle.

Konduktööri kehotti kuulutuksessa junan etuosassa ryypiskellyttä maahanmuuttajataustaista seuruetta häpeämään, kertoi junan matkustaja Ylelle.

– Lopettakaa, te olette ihmiskunnan saastaa. Täyttä paskaa, kuulutuksessa sanottiin junassa matkustaneen Linda Liljeströmin mukaan.

Liljeström sanoo Svenska Ylelle olleensa kaverinsa kanssa järkyttynyt kuulutuksesta. Hänen mukaansa kaikki eivät kuitenkaan reagoineet samalla tavalla. Jotkut alkoivat hurrata ja taputtaa kiitellen sitä, että viimeinkin joku uskaltaa sanoa jotakin.

Liljeström ei nähnyt kuulutuksen kohteena ollutta seuruetta, koska oli junan eri osassa. Hän ilmoitti Ylen mukaan tapahtuneesta VR:lle.

VR:stä vahvistetaan Svenska Ylelle, että tapaus on selvitettävänä.

– Voimme vahvistaa, että junassa on ollut sopimatonta kielenkäyttöä, viestintäasiantuntija Sanna Keränen sanoo Svenska Ylelle.

Keräsen mukaan tutkinta on yhä käynnissä. Vielä ei tiedetä tarkalleen, mitä kuulutuksessa sanottiin ja mitä kuulutuksen tehneelle henkilölle tapahtuu. Keränen kuitenkin painottaa, että VR ei hyväksy tapahtunutta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme