Mainos
Mainos

Yle: Näin täytettäisiin puolet yhteiskuntasopimuksen tavoitteesta

Lomarahojen puolittaminen alentaisi työn yksikkökustannuksia 2,5 prosenttia, mikä täyttäisi puolet hallituksen yhteiskuntasopimuksen tavoitteesta, kirjoittaa Yle.

Hallituksen tavoitteena on alentaa työn yksikkökustannuksia vähintään viidellä prosentilla. Aikomuksena on parantaa siten Suomen kilpailukykyä.

Ylen esimerkkiarvioiden mukaan arkipyhien kuten helatorstain ja loppiaisen muuttaminen työpäiviksi laskisi työn yksikkökustannuksia noin prosentin. Jos työnantaja ei puolestaan maksaisi ensimmäisestä sairauslomapäivästä palkkaa, työn kustannukset alenisivat puolesta prosentista prosenttiin.

Työmarkkinakeskusjärjestöt keskustelevat tällä ja ensi viikolla, löytyykö konkreettisten yhteiskuntasopimusneuvotteluiden aloittamiselle edellytyksiä.

Keskusjärjestöillä on ensi viikon perjantaihin asti aikaa löytää alustava sopu neuvotteluiden asialistasta ja keinoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme