Mainos
Mainos

Yle: Niinistön kannatus laskussa

Kokoomuksen Sauli Niinistön kannatuksesta on kuukaudessa huvennut yhdeksän prosenttiyksikköä, ilmenee Ylen tuoreesta presidenttikyselystä. Niinistö saa yhä muihin nähden ylivoimaisen 40 prosentin kannatuksen.

Kakkossijassa on vahvimmin kiinni keskustan Paavo Väyrynen. Hänen kannatuksensa on noussut kuukaudessa prosenttiyksikön yhdeksään prosenttiin.

Perussuomalaisten Timo Soinin kannatus on laskenut prosenttiyksiköllä seitsemään prosenttiin.

Vihreiden Pekka Haaviston kannatus on pysynyt ennallaan kuudessa prosentissa. SDP:n Paavo Lipposen kannatus on pudonnut seitsemästä viiteen prosenttiin.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen ja RKP:n Eva Biaudet'n kannatus on pysynyt kolmessa prosentissa. Kristillisdemokraattien Sari Essayahin kannatus on noussut yhdestä prosentista kahteen.

Ehdokkaastaan epävarmojen äänestäjien määrä on kasvussa. Ylen kyselyllä joka neljäs äänestäjä ei osannut nimetä ehdokastaan. Marraskuun mittauksessa epävarmoja oli 15 prosenttia.

Niinistö oli suosituin presidenttiehdokas myös marraskuun alussa, kun MTV3 Uutiset julkaisi oman kyselynsä tulokset. Tuolloin Niinistöä kannatti presidentiksi 47 prosenttia, Väyrystä ja Haavistoa kuusi prosenttia, Soinia 9 prosenttia ja Lipposta viisi prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme