Mainos
Mainos

Yle: Nordean Sailas Ilmarisen johtoon

Vaikutusvaltaisen eläkeyhtiön ykköspaikka vapautuu ensi vuonna, kun nykyinen toimitusjohtaja Kari Puro jää eläkkeelle.

Työeläkeyhtiö Ilmarisen johtoon on nousemassa Nordean varatoimitusjohtaja Harri Sailas. Ylen tv-uutisten mukaan työmarkkinajärjestöt ja Ilmarisen hallitus ovat päässeet toimitusjohtajan valinnasta yksimielisyyteen. Tv-uutisten mukaan asia on vahvistettu eläkeyhtiön hallituslähteistä.

STT:n vappuna kiinni saamat Ilmarisen hallituksen jäsenet eivät suostuneet kommentoimaan Ylen tietoja. Jo aiemmin saadun tiedon mukaan Puron seuraajan lupailtiin olevan suuri yllätys kaikille, ja sitä Sailas olisi.

Ilmarisen nykyinen toimitusjohtaja Kari Puro jää eläkkeelle vuoden vaihteessa.

Puron seuraajasta on käyty arvuuttelua pitkin kevättä, sillä kyse on toiseksi suurimman suomalaisen eläkeyhtiön johtamisesta. Alan ykkönen Varma sai uuden vetäjän kaksi vuotta sitten, kun Paavo Pitkäsen seuraajaksi valittiin Matti Vuoria.

Puron seuraajaan kohdistuu tavallista suurempi mielenkiinto myös siksi, että Puro on ollut näkyvästi mukana suomalaisen eläkejärjestelmän uudistamisessa.

Ilmarisen toimitusjohtajan etsinnästä vastaavat SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen, EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs ja SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen. Ihalainen ja Fagernäs viestittivät tiedottajiensa välityksellä, etteivät he kommentoi Ylen tietoja.

Ilmarisen hallituksen kokous on 24. toukokuuta, mutta jo viime viikolla annettiin ymmärtää, että kokous voi olla aiemminkin, jos yksimielisyys löytyy. Uudesta toimitusjohtajasta ei haluttu äänestystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme