Mainos
Mainos

Yle: Poikien ympärileikkauksista ei erillistä lakia

Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok) ei aio tuoda pitkään valmisteltua lakia poikien ympärileikkauksista eduskuntaan.

- Monien keskustelujen jälkeen olemme päätyneet siihen, että erillislakia ei tarvittaisi, Risikko kertoi Ylen uutisille.

Risikko perustelee päätöstä korkeimman oikeuden ratkaisulla. Turvallisissa oloissa tehty leikkaus on oikeuden mukaan sallittua. Tämän tarkempaa lainsäädäntöä ei tarvita, katsoo Risikko.

Asiaa vuonna 2003 pohtinut arkkiatri Risto Pelkosen johtama työryhmä kannatti aikoinaan ympärileikkausten tekemistä julkisessa terveydenhuollossa lasten turvallisuuteen vedoten. Lääkärikunta ja Risikko ovat puolestaan vastustaneet sitä, ellei leikkaukselle ole lääketieteellisiä perusteita.

Syyttäjät ovat puolestaan halunneet selvää lainsäädäntöä. Kun vanhemmat ovat teettäneet ympärileikkauksia esimerkiksi kotioloissa ilman kivunlievitystä, he ovat saaneet pahoinpitelysyytteitä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme