Mainos
Mainos

Yle: Puolustusvoimat ampuu eläviä sikoja koulutuksessaan

Elävien sikojen ampuminen sotilaskoulutuksessa on puhuttanut viime päivinä Britanniassa. Yle kertoo, että myös Suomessa sikoja on ammuttu osana lääkintäupseerien koulutusohjelmaa.

– Koulutus tehdään kerran vuodessa 2-3 päivänä, Sotilaslääketieteen keskuksen johtaja Jouko Peltomaa kertoo Ylelle.

Lääkintäeverstiluutnantti Peltomaan mukaan sikoja uhrataan sotilaslääketieteelle vuosittain alle kymmenen, mutta Eläinkoelautakunta on myöntänyt puolustusvoimille luvan jopa 50 eläimen käyttöön.

Koulutuksessa ei harjoitella sikojen ampumista vaan elävän olennon, tässä tapauksessa sikojen pelastamista. Eläintiloilta haetut siat nukutetaan ennen harjoitusta.

Peltomaan mukaan mikään nykyaikainen opetussimulaattori ei voisi korvata aitoa elävää kudosta. Ylen mukaan kaikki koe-eläimet kuitenkin lopetetaan, vaikka harjoittelija saisi pidettyä ampumansa sian hengissä.

Eläinsuojelujärjestöt Peta ja RSPCA ottivat viikonloppuna voimakkaasti kantaa vastaavanlaiseen harjoitukseen Britanniassa. Myös eläinsuojelujärjestö Animalia suhtautuu harjoitukseen kriittisesti.

– Emme hyväksy sellaista, että eläviä eläimiä käytetään tällaisiin harjoituksiin. Siihen pitäisi löytyä joku toinen tapa, Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli kertoi Ylelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot