Mainos
Mainos

Yle: SDP:n tukijat puoltavat hallituksen energiapakettia

Hieman yli puolet suomalaisista tukee hallituksen energialinjauksia, selviää Ylen uutisten tekemästä kyselystä.

Kahden ydinvoimaluvan ja uusiutuvan energian paketille löytyy tukea myös opposition kannattajien joukoista. Oppositiopuolue SDP:n äänestäjistä 53 prosenttia tukee hallituksen esityksiä. Myös perussuomalaisten kannattajista valtaosa on tyytyväisiä esityksiin.

Hallituksen esitykset saavat kuitenkin eniten kannatusta hallituspuolueiden tukijoukosta. Kokoomuksen, RKP:n ja keskustan tukijat ovat valtaosin tyytyväisiä, mutta vihreiden kannattajista suurin osa pitää energialinjauksia huonoina.

Energiapaketilla on eniten vastustajia oppositioon kuuluvan vasemmistoliiton joukoissa. Vihreiden ja vasemmistoliiton joukoissa tyytymättömyyden suurin syy on se, että kaksi ydinvoimalupaa on liikaa.

Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten huhti-toukokuun aikana 2400 ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme