Mainos
Mainos

Yle: SDP nyt toiseksi suosituin

SDP nousi Ylen uutisten uudessa mielipidemittauksessa toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Ykköspaikkaa pitää tukevalla etumatkalla edelleen kokoomus.

Taloustutkimuksen kannatusarvio näyttää SDP:lle 17,3 prosentin kannatusta. Siinä on lisäystä helmikuun mittauksesta 1,3 prosenttiyksikköä. Nyt 22,6 prosentin kannatuksen saanut kokoomus kasvatti suosiotaan puoli prosenttiyksikköä.

Helmikuun mittauksessa toiseksi suurin oli keskusta, ja tammikuussa paikkaa piti perussuomalaiset.

Keskustan kannatus putosi yhden prosenttiyksikön, ja puolueelle mitattiin nyt 16,7 prosentin kannatus.

Myös perussuomalaisten kannatus laski helmikuusta. Nyt sille mitattiin 15,8 prosenttia, missä on vähennystä 0,3 prosenttiyksikköä.

Vihreiden kannatukseksi mitattiin 11 prosenttia, vasemmistoliitolle 8,1, kristillisdemokraateille 3,7 ja RKP:lle 3,5. Näillä merkittävin muutos on RKP:n 0,6 prosenttiyksikön pudotus.

Tutkimusta varten haastateltiin maaliskuussa lähes 3400:aa suomalaista, joista puoluekantansa kertoi vajaat 2200. Kannatusarvion virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 1,6 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme