Mainos
Mainos

Yle: Soldiers of Odin on nyt rekisteröity tavaramerkki

Soldiers of Odin on rekisteröity vaatteita koskevaksi tavaramerkiksi, joka on ollut voimassa jo noin kuukauden ajan. Asiasta uutisoi Yle.

Tavaramerkin haltijalla ei kuitenkaan ole yhteyksiä saman nimiseen katupartiojärjestöön, vaan sen omistaa Ruotsissa asuva Riikka Yrttiaho.

Yrttiahon helmikuussa lähettämä ja vajaa kuukausi sitten hyväksytty hakemuksensa koskee vaatteita, jalkineita ja päähineitä.

– Suunnitelmissa on valmistaa kotimaisella käsityöllä tuotettuja laatutuotteita, joista ei puutu yksisarvisia ja glitteriä, Yrittiaho sanoo Ylen haastattelussa.

Yrttiahon mukaan kyseessä on vastalause rasismille ja sille, että viranomaiset hyväksyivät Soldiers of Odin -katupartiojärjestön yhdistysrekisteriin.

Tavaramerkkihakemuksen väiteaika on kuitenkin yhä vireillä. Tämä tarkoittaa sitä, että kenellä tahansa on mahdollisuus yrittää kumota hakemus. Väiteajan jälkeen muutosta tulee hakea markkinaoikeudesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme