Mainos
Mainos

Yle: Suomalaisten suosikkiviinejä tehdään huonoissa oloissa

Suomalaisten lempiviinejä tehdään huonoissa oloissa, kertoo Yle Uutiset.

Yle Uutiset viittaa tiedoissaan ruotsalaisen tutkimusjärjestö Swedwatchin raporttiin, jonka mukaan Chilessä, Etelä-Afrikassa ja Argentiinassa töitä viinitiloilla teetetään nälkäpalkoilla, naisia ja siirtotyöläisiä käytetään hyväksi ja asumisolosuhteet tiloilla ovat epäinhimillisiä.

Raportin mukaan myös torjunta-aineita käytetään ilman asianmukaisia suojavarusteita.

Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho on tietoinen raportista ja sen sisällöstä.

Hän sanoo, että Alko on jo tehnyt tarkastuskäyntejä argentiinalaisille ja chileläisille tiloille ja tänä keväänä vuorossa on tarkastuskäynti Etelä-Afrikkaan.

– Tämä on erittäin haasteellinen asia. Olemme sitoutuneet tavarantoimittajiemme kanssa vastuullisuuteen ja olemme saaneet heiltä vuodesta 2012 lähtien kirjallisen sitoumuksen siitä, että he ajavat eettisiä periaatteita omassa toimitusketjussaan, Aho sanoo Ylen haastattelussa.

Kansalaisjärjestö Eettisen kaupan puolesta ry. puolestaan katsoo, että Alko ei ole vielä tehnyt tarpeeksi sen eteen, että sen hyllyillä olevien viinien alkuperä ja tilojen työolosuhteet olisivat niin hyvät kuin Alko lupaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme